Troublshooting NT5B05 wiring

Have a question or want to start a discussion? Post it! No Registration Necessary.  Now with pictures!

Threaded View
Hey Folks:

Advance Note:
I am an old time Avaya pro, but new to (old) Meridian's.

Customer has a 3X8 system  
Station in question lost its connection to the system.

problem 1: one station was wired (arguh!) to two different cat 5 cables,
one pair to or/wh (to pair 1/2 on rj45 jack) and a DIFFERENT cable to
bl/wh to the correct rj45 voice pair (bl/wh)...

OK. So I re-punched down to one cable using bl/wh, and toned back to the
66 block


so my first problem is:

The 66 block (2X2) is a mess.  The left side goes directly into the
Meridian
the right side appears to be the station wires.


I know (from about 4 hrs research today) --boy do I wish that was PAID
research!)

that: on the Meridian NT5B05 (KSU)
Amphenol            3X8 KSU
Connector            
Pair    Color    Port    Telephone/Connection
1     Wh/Bl    101    21/221/2221
2     Wh/Or    102    22/222/2222
3     Wh/Gn    103    23/223/2223
4     Wh/Br    104    24/224/2224
5     Wh/Sl    105    25/225/2225
6     Rd/Bl    106    26/226/2226
7     Rd/Or    107    27/227/2227
8     Rd/Gn    108    28/228/2228


So  I would say I need to pull out the  bl/wh from the station (#5) (or
X25)
and REWIRE directly into the left side on the white/slate for port 105.

SO... that's my sanity check.

BUT here's my (next) question.  Should the system need any more
programming?  and what kind?

Its not a DID system, so all lines should ring on all incoming calls (2
lines).

as I said before Arguh....

thanks again,

Mark




--
+----------------------------------------------------------+
|            http://forums.cabling-design.com/             |
|              *** a better way to USENET ***              |
| no-spam Web and RSS interface to your favorite newsgroup |
|    comp.dcom.sys.nortel - 3912 messages and counting!    |
+----------------------------------------------------------+



Re: Troublshooting NT5B05 wiring
Hey Folks:

Advance Note:
I am an old time Avaya pro, but new to (old) Meridian's.

Customer has a 3X8 system  
Station in question lost its connection to the system.

problem 1: one station was wired (arguh!) to two different cat 5 cables,
one pair to or/wh (to pair 1/2 on rj45 jack) and a DIFFERENT cable to
bl/wh to the correct rj45 voice pair (bl/wh)...

OK. So I re-punched down to one cable using bl/wh, and toned back to the
66 block


so my first problem is:

The 66 block (2X2) is a mess.  The left side goes directly into the
Meridian
the right side appears to be the station wires.


I know (from about 4 hrs research today) --boy do I wish that was PAID
research!)

that: on the Meridian NT5B05 (KSU)
Amphenol            3X8 KSU
Connector            
Pair    Color    Port    Telephone/Connection
1     Wh/Bl    101    21/221/2221
2     Wh/Or    102    22/222/2222
3     Wh/Gn    103    23/223/2223
4     Wh/Br    104    24/224/2224
5     Wh/Sl    105    25/225/2225
6     Rd/Bl    106    26/226/2226
7     Rd/Or    107    27/227/2227
8     Rd/Gn    108    28/228/2228


So  I would say I need to pull out the  bl/wh from the station (#5) (or
X25)
and REWIRE directly into the left side on the white/slate for port 105.

SO... that's my sanity check.

BUT here's my (next) question.  Should the system need any more
programming?  and what kind?

Its not a DID system, so all lines should ring on all incoming calls (2
lines).

as I said before Arguh....

thanks again,

Mark




--
+----------------------------------------------------------+
|            http://forums.cabling-design.com/             |
|              *** a better way to USENET ***              |
| no-spam Web and RSS interface to your favorite newsgroup |
|    comp.dcom.sys.nortel - 3912 messages and counting!    |
+----------------------------------------------------------+



Site Timeline