Pix 515 - possible issue with Email Relaying

I'm having an issue that I'm trying to solve. The pieces of the puzzle are:

Microsoft Exchange 2003 Cisco Pix 515 Cisco 2600 router remote company (domain) servicing our epaystub administrator software

Our organization has signed up to use a payroll service through an external company. The company has asked that I setup an email account for the software to use as a point of contact. The software basically relays an email message through our system when a user requests a password, etc. I have checked all settings on the Exchange server to allow mail relaying through this company's server IP address.

The messages never make it through the Exchange server and the user receives an error when they request a password. The company tells me that the problem resides on my end because they have many other clients whose accounts work fine.

I have just about exhausted the possibility that it is Exchange. That leaves the Pix and Cisco router. I'm no expert at either of the cisco products.

Does anyone have any idea of what the problem might be and ideas of how I can resolve it if it is either the Pix or router?

Thanks...

Reply to
Ryan S.
Loading thread data ...

Which PIX version? There have been some reports of ESMTP problems in some of the 7.x releases, usually abated by turning off the esmtp fixup.

But if the user receives an error at the time they request the password request, that sounds like a problem before the email is even generated.

As usual, the question: what do the PIX syslog entries say?

Reply to
Walter Roberson

PIX Version 6.3(3)

I'll try to remember how to get into the Pix syslogs. It's been awhile since I've done anything with it.

Reply to
Ryan S.

Cabling-Design.com Forums website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.