Realtek RTL 8180 Can't Connect to Netgear WGR 614

I have a Netgear WGR 614 Wireless Router (802.11 b/g) in my home which is configured to work in 802.11b as well as 802.11g modes. I can connect to this router from my centrino (2200 BG) based laptop and access internet without any difficulty. I have another PC with a Realtek RT 8180 based PCI wireless card installed (802.11b). Though I am able to establish a peer to peer link between the laptop and the PC which works perfectly at 11 Mbps, the PC is never able to connect through the Netgear Wireless Router in Infrastructure mode. I have disabled WEP and checked all the settings, etc but haven't been able to find a solution to this problem. Any suggestions ?

Thanks,

Manish

Reply to
manish
Loading thread data ...

I use just such a card in my PC.

Download the drivers and the utility and see if that helps

formatting link
I mainly use windows 2000 as too many things about XP annoy me.

When I did use XP with that card I found I could get better results by disabling the Wireless Zero Config service (start ->run >services.msc or control panel applet) provided by XP and just using the Realtek Utility to handle the connection (rtwlan.exe) .

The Realtek utility handles my connection under Windows 2000 very well and supports both WEP and WPA-PSK.

The Boingo Client is also quite good at handling connections.

Reply to
sam1967

Cabling-Design.com Forums website is not affiliated with any of the manufacturers or service providers discussed here. All logos and trade names are the property of their respective owners.