Cisco 7609 optical gigabit interface - strange problem

Have a question or want to start a discussion? Post it! No Registration Necessary.  Now with pictures!

Threaded View
Hi all,
I have a strange problem with the optical gigabit interface of a Cisco
switch 7609. This is the problem:
I have two 7609 cisco switch (A and B) cross connect with a optical
fiber.
All port of both switches are configured as followed:

switchport
switchport mode acces
shutdown
no cdp enable
no ip address
end

I have connect two ports  of the switches and I brough up the
interface. I got the following result if i tun 'show ip interface brief
' on the switches:

SW A     -    SW B
port 1     -    port 1     --> link down protocol down
port 2     -    port 1     --> link up protocol up
port 1     -    port 2     --> link up protocol up
port 2     -    port 2     --> link up protocol up

Have anyone some idea for the possible cause of the problem?

Thank you

BR
\\Sergio


Re: Cisco 7609 optical gigabit interface - strange problem

Quoted text here. Click to load it

I don't exactly understand your description.... port2 - port1, what does it
mean ? you connect port 2 on switch A to port 1 on switch B ??

Beside this missunderstanding, i think that it's a stp...

Quoted text here. Click to load it



Re: Cisco 7609 optical gigabit interface - strange problem
Hi Stavros
I have connected with the same optical fiber cable and the same GBic
these pair of port on the switches.
For each pair of port i got that result.

BR
\\Sergio


Stavros ha scritto:

Quoted text here. Click to load it


Site Timeline